Kedvezményezett neve: BABKA BUDAPEST Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Projekt címe: Az Elysian márka nemzetközi piacra lépésének megteremtése a külföldi disztribúciós csatornák kiépítése, valamint versenyképes és fenntartható gyártási feltételek komplex fejlesztése által
Szerződött támogatás összege: 22 018 594 Ft
Támogatás mértéke: 70%

Projekt tartalmának bemutatása:

2012-ben, az Elysian alapításkor – a márkaépítés tőkeigénye és a versenytársak jelenléte miatt – a hazai piacon való stabil jelenlét és növekedés, a törzsvásárlói kör bővítése volt a cél. Mára a márka erős vásárlói bázissal, jó beszállítói- és gyártó kapcsolatokkal rendelkezik, ugyanakkor egyértelművé vált, hogy a márka jelen állapotban (méretes ruhakészítés, szalon szolgáltatás) kizárólag hazai piacon tud növekedni. Az ágazatban rejlő potenciál miatt fontos a hazai kapacitások növelése, de valódi versenyképesség növelést a kínálat bővítése és az új piacokon történő megjelenés, új ügyfelek elérése jelenthet.
Jelen projekt célja a brand nemzetközi marketingjének és -disztribúciójának fejlesztése. Ehhez elengedhetetlen a gyártási feltételek javítása, a kapacitásbővítés, a munkaerő megtartása és fejlesztése, az online megjelenés erősítése, valamint a fizikai- és online showroom fejlesztése.

A koronavírus járvány még inkább felgyorsította azt a fogyasztói szokásokra vonatkozó tendenciát, hogy az emberek gyorsan, egyszerűen és biztonságosan szeretnének vásárolni a jövőben. A kivitelezés ütemének gyorsítása (növekvő számú megrendelések kiszolgálása) és minőségének emelése érdekében (szebb, pontosabb varrat kép, modern öltéstípusok, nemzetközi elvárásoknak megfelelő eldolgozás, állandó magas minőség) a hiányzó és a jelenlegi elavult gépek helyett modern technikai eszközök – köztük ipari gyorsvarrógép a finomáru varrására, ipari- és mikro interlock, ipari fedőző – beszerzése történik meg a projektben. Ezzel egy jól felszerelt mintavarró műhely és atelier szolgáltatás valósulhat meg. A tervezett eszközbeszerzéssel képes a cég a formaruha és védőfelszerelés gyorsabb, nagyobb mennyiségű és magasabb minőségű gyártására is; így a működés új lábának megerősítéséből származó forgalomnövekedés biztosítja a koronavírus okozta gazdasági helyzetből való kilábalását.

Szintén a fenti fogyasztói tendenciára reagálva, a válság enyhítését szolgálja az online showroom és webshop fejlesztés is, amely a nem személyes találkozásokat erősíti.

Az online showroom és webshop fejlesztés az új piacokon való megjelenéshez – kivált az exporttevékenységhez – is indokolt, melyhez magas színvonalú vizuális kommunikációs eszközöket és kampány képeket terveznek használni. A fotózásoknál hazai fotósokat, modelleket, sminkeseket és fodrászokat bíznak meg, ezáltal segítve a magyar kreatív ipar fejlődését. Egy külföldi piacokra törekvő márka számára márkaépítés és kereskedelmi szempontból egyaránt fontos a szakmai vásárokon és divatheteken való megjelenés is, melyhez az online megjelenés mellett nyomtatott marketing tevékenységet is terveztünk a projektben.

Az Elysian márka nemzetközi piacra lépésének megteremtéséhez, a külföldi disztribúciós csatornák kiépítéséhez a fentieken túl a mobil munkavégzéshez megfelelő – és jelenleg teljesen hiányzó – informatikai eszközpark kiépítése is szükséges.

A márka nemzetközi védjegy bejegyzésének eredménye a márka értékének növekedése lesz a versenytársakkal szemben.

Jobb, modernebb (tágasabb munkaállomások, biztonságos, modern gépek és eszközök) munkakörülmények kialakításával és stabil munkabérek beállításával a nagy szakmai tapasztalatokkal rendelkező, munkájukra igényes varrónők megtarthatóak és motiválhatóak.

A fenntarthatóság jegyében a cég a projekt során on demand gyártást (gazdaságos anyaghasználat, azaz készletfelhalmozás nélküli, beérkezett rendelések alapján történő gyártás) alkalmaz, a projektben is a hazai gyártó partnerekkel való együttműködést erősíti (minden kollekció Magyarországon készül), európai alapanyagokkal dolgozik, ezen belül is az öko alapanyagok és természetes szálú textíliák preferálja.

A tervezett fejlesztések révén a cég képes működését, munkahelymegtartó, és jövedelemtermelő képességét megerősíteni, a márka képes a kiélezett nemzetközi versenyben ismertséget szerezni, profitábilisan működni, és növelni exportját.

Projekt befejezési dátuma: 2022.06.30.
Projekt azonosító száma: VEKOP-1.2.7-20-2021-00017