Általános Szerződési Feltételek

 1. Általános

A következő feltételek vonatkoznak a vásárló (a továbbiakban “Te”) által leadott minden megrendelésre a Maison Elysian,Bódis Boglárka EV-től, (41184480, a továbbiakban: “Elysian”, ”mi ” vagy ”minket” stb), amelyet az Elysian weboldalán, mobil weboldalán, mobilalkalmazásán vagy, telefonon keresztül kaptunk (mindezekre vonatkozik a  ”maisonelysian.com” kifejezés).

A maisonelysian.com használatával és/vagy rendelés leadásával elfogadod az itt foglalt felhasználási feltételeket (”Feltételek”). Kérjük, a rendelés leadása előtt olvasd el a Feltételeket.

Rendelést csak 18. életévét betöltött, gyámság alatt nem lévő, cégként nem működő, magyarországi, európai, amerikai vagy kínai (postakezelési/-továbbítási vállalatok kivételével) kézbesítési címmel rendelkező természetes személy adhat le.

A maisonelysian.com oldalon bármikor megjelenített termék vagy szolgáltatás nem jelenti azt és nem garantálja, hogy ezek a termékek vagy szolgáltatások bármikor elérhetőek lesznek. Fenntartjuk a jogot, hogy bármely terméket bármikor kivonjunk a forgalomból.

Fenntartjuk a jogot, hogy időről időre előzetes bejelentés nélkül módosítsuk ezeket a Feltételeket. Megrendelésére azok a Feltételek vonatkoznak, amelyek a megrendelés elküldése idején a maisonelysian.com oldalon szerepeltek.

Az Elysian a lehető legjobb online élményt szeretné nyújtani. Ennek érdekében gondoskodnunk kell arról, hogy szolgáltatásaink tökéletesen működjenek. Ön megérti és elfogadja, hogy (i) tilos közzétenni, átadni, terjeszteni, feltölteni vagy promotálni bármilyen kommunikációt vagy tartalmat, amely káros vagy negatív hatással lehet termékeinkre vagy szolgáltatásainkra; (ii) olyan módon viselkedni vagy bármilyen olyan eszközt alkalmazni, amely korlátoz, gátol, visszatart vagy hátrányosan befolyásol más felhasználókat a maisonelysian.com oldal használata során, vagy amely hatással van az oldal biztonságára, vagy (iii) bármilyen eszközt alkalmazni vagy megkísérelni bármilyen motor, szoftver, eszköz, ügynök, script illetve más eszköz vagy mechanizmus (nem kizárólagosan beleértve a spiderek, botok, crawlerek, avatárok vagy intelligens ügynökök) használatát az oldalon való navigálásra vagy keresésre, vagy az oldal tartalmának másolására. Fenntartjuk a jogot az oldal elérésének azonnali megszüntetésére, és a felhasználói fiók törlésére bármely olyan felhasználó esetében, aki ezt a rendelkezést vagy jelen feltételek bármely másik rendelkezését megszegi.

 1. Az árak és a szállítási költségek

A maisonelysian.com oldalon megjelenített  árak tartalmazzák a törvény által előírt áfát, de nem tartalmazzák a kiszállítás díját.

A maisonelysian.com oldalon történő vásárlás csak és kizárólag bankkártyás, előreutalásos fizetés esetén lehetséges.

15.000 Ft alatti minden belföldi megrendelés szállítási költsége ugyanaz, függetlenül a megrendelés méretétől vagy súlyától. Az egyes szállítási módok költségét a fizetési folyamat során egyértelműen feltüntetjük. A szokványos szállítási díjunk 1.300 Ft. Amennyiben rendelésed nem tudjuk teljes egészében elküldeni, a kiegészítő szállításokhoz nem adunk hozzá újabb költséget. 

15.000 Ft feletti, belföldi rendelés esetén a szállítási költség ingyenes.

Külföldi szállítás esetén az alábbi díjtáblázat szolgáltat információt, valamint Az egyes szállítási módok költségét a fizetési folyamat során egyértelműen feltüntetjük.

 1. Megrendelés/a szerződés teljesítése

A választható rendelési módok a maisonelysian.com oldalon vagy e-mail üzenetben történő rendelés, az orders@maisonelysian.hu e-mail címre. Kérjük, további információkért keress fel e-mail címünkön.

Amint leadtad a megrendelést, visszaigazoló e-mailt küldünk, ha megadtad nekünk az e-mail címed. Amennyiben valamilyen oknál fogva rendelésed nem tudjuk teljesíteni, azt mihamarabb tudatjuk.  Ha  ilyen megrendelés ellenértéke beérkezett hozzánk, a vonatkozó összeget ugyanazzal a fizetési móddal próbáljuk meg visszatéríteni, amely útján a kifizetés érkezett. Amennyiben valamilyen okból más megoldás szükséges, értesíteni fogunk, és megkérünk, hogy vedd fel a kapcsolatot az Elysian csapatával, akik elvégzik a kifizetést.

 1. Kézbesítés

Az Elysian a lehető leggyorsabban fogadja be és dolgozza fel a megrendeléseket, és mindent elkövet, hogy a megrendelést a kiválasztott szállítási feltételekkel eljuttassa tartózkodási címedre vagy a megadott egyéb címedre.

Az Elysian a lehető legrövidebb idő alatt és a megrendelések beérkezésének sorrendjében igyekszik elküldeni a csomagokat. A rendelés visszaigazolásától számított 3-4 munkanapon belül igyekszünk elvégezni a szállítást. Bár mindent megteszünk, hogy ebbe az időkeretbe beleférjünk, mégis előfordulhat, hogy váratlan okok miatt a kiszállítás több időt vesz igénybe. Amennyiben az a valószínűtlen esemény állna elő, hogy a kiszállítás 30 napon belül nem teljesül, elállhatsz a rendeléstől.

Mielőtt leadnád a megrendelést, tájékoztatást kapsz a várható kiszállítási adatokról. Amint rendelésed elküldted, e-mailben visszaigazoljuk a várható szállítási adatokat, ha e-mail címedet megadtad nekünk.

Amennyiben rendelésed nem érkezik meg az ütemezett dátumon, kérjük, keresd meg csapatunkat.

 1. A megrendeléstől való elállás

Rendelésedet lemondhatod vagy visszaküldheted az elküldésének dátumától a megrendelés átvételétől számított 30 napig indoklás nélkül.

 További információt a GYIK között találsz. 

Visszatérítjük a vételárat, amennyiben lehetséges, ugyanazt a fizetési módot használva, amellyel a kifizetés hozzánk beérkezett a lehető leghamarabb, de legkésőbb a rendelés lemondásának beérkezését követő 14 nap elteltével, feltéve, ha a kérdéses tételeket vagy azok elküldésének bizonyítékát megkaptuk. 

A visszatérítéshez más kifizetési módot is használhatunk, amennyiben azt jóváhagyod; ez semmilyen esetben nem jár további költségekkel. A visszatérítés nem tartalmazza az Elysian szokványos szállítási költségét. 

Amennyiben a kiszállított tétel hibás, kérjük, haladéktalanul értesítsd az Elysian-et, és küldd vissza a tételt. Az Elysian minden hibásnak ítélt termék árát teljes mértékben visszafizeti. Az itt meghatározott feltételek nem korlátozzák a törvény által meghatározott jogokat.

 1. Visszaküldés

A Elysian az 5. szakasznak megfelelően (Megrendelésről való elállás) garantálja a teljes pénzvisszatérítést (kivéve szállítási költség), feltéve, ha minden tételt az átvételi állapotában küldesz vissza. Ez azt jelenti, hogy a tételek nem károsodtak, nem szennyeződtek, nem lettek mosva vagy viselve (a felpróbálást leszámítva), illetve minden címkéjük és cédulájuk sértetlen.

A visszaküldési folyamatról részletesebb információkat találsz a GYIK között. 

 1. Fizetési módok

Hitelkártya vagy bankkártya

Fizetési adataidat megadhatod a rendelés leadásának idején érvényes hitelkártya vagy bankkártya használatával (VISA vagy Mastercard). Az érvényes összeget ez esetben azonnal zároljuk a kártyádon, de a kártyát csak a csomag elküldésekor terheljük meg. Az Elysian fenntartja a jogot, hogy ellenőrizze a hitelkártya vagy bankkártya érvényességét, hitelképességét a megrendelés értékéhez képest, valamint a vásárló megadott címének helyességét. Ezen ellenőrzések eredménye szerint megtagadhatjuk a rendelések teljesítését.

Elysian ajándékkártyák

A weboldalunkon leadott rendelésed egy részét vagy egészét fizetheted Elysian ajándékkártyával. Az Elysian ajándékkártyáról, és ennek más fizetési módokkal való kombinálásáról a GYIK kzött olvashatsz részletesebben.

A törvény által előírt számladokumentumot a vásárlást visszaigazoló e-mailben küldjük el.

 1. Felelősségünk

A jelen Feltételekben foglaltak semmilyen része nem zárja ki és nem korlátozza az Elysian felelősségét semmilyen esetben, amelyben a felelősségünk kizárása vagy korlátozása törvénybe ütközne.

A Elysian vállalja a felelősséget az általunk okozott, illetve munkavállalóink hanyagságából fakadó halálért és személyi sérülésért. Nem kerüljük el a felelősséget, amennyiben mi magunk, munkavállalóink csalárd és megtévesztő magatartást tanúsítanak. Amennyiben megszegjük jelen Feltételeket, csak olyan veszteségekért vagyunk felelősek, amelyek az ilyen megszegésekből ésszerűen következhetnek.

Az Elysian nem felel olyan közvetett veszteségekért,  amely a fő veszteség vagy kár mellékhatása, például profit vagy lehetőség elvesztése; vagy a termékek kiszállásának elmaradása vagy jelen Feltételekben foglalt bármely egyéb kötelezettségünk nem teljesítése, amennyiben a nem teljesítés olyan esemény következménye, amely ésszerű irányításunkon kívül esik, ami nem kizárólag magában foglalja a tűzesetet, árvizet, vihart, lázadást, zavargásokat, háborút, nukleáris balesetet és terrorcselekményt.

Ha problémád van egy termékkel kapcsolatban, amelyet az Elysian  webshop-tól vásároltál, és panaszodat nem sikerült érvényesítened a Elysian-nál, akkor panaszodat benyújthatod az EU online vitarendezési platformján („ODR platform”).

Az ODR platform az EU-n belüli fogyasztók és kereskedők számára lehetővé teszi, hogy bíróságon kívül próbáljanak meg egyezségre jutni az online vásárlásból eredő panaszokkal kapcsolatban. Ez a felhasználóbarát és interaktív honlap az EU minden hivatalos nyelvén elérhető és ingyenesen használható. Az ODR platform használatával a fogyasztó és a kereskedő megegyezhetnek egy vitarendezési testület kiválasztásában, majd ezt követően végigmennek egy folyamaton, hogy megoldást találjanak a fogyasztó panaszára. Az ODR platform itt érhető el: http://ec.europa.eu/odr.

 1. Színek és méretek

Minden ésszerű erőfeszítést megteszünk annak érdekében, hogy termékeink jellemzőit pontosan jelenítsük meg, beleértve az anyagösszetételt és a színeket. Az általad látott színeket ugyanakkor számítástechnikai rendszered határozza meg, és nem tudjuk garantálni, hogy a számítógép pontosan jeleníti meg a színeket.

A maisonelysian.com oldalon feltüntetett termékméretek csak megközelítő értékek, amelyekkel jobban elképzelheted egy adott termék szabását vagy fazonját, de nem feltétlenül felelnek meg teljesen pontosan az adott termék méreteinek. Egy termék tényleges méretei a termelés során felhasznált anyagtól függően eltérőek lehetnek.

 1. Szavatosság, jótállás

Amennyiben a megvásárolt termék hibás, az Elysian az összes vonatkozó törvényi kötelezettségét betartva jár el. Amennyiben egyértelmű anyagi vagy gyártási hibás termékkel kapcsolatban van panaszod, beleértve a szállítás közben megsérült terméket is, kérjük, tudasd velünk azzal, hogy haladéktalanul visszaküldöd a terméket. 

 1. Átruházás

Az Elysian fenntartja a jogot, hogy a termékek leszállításával kapcsolatban keletkezett követeléseit harmadik személyekre engedményezze, vagy azt harmadik személyek javára megterhelje.

 1. Részleges érvénytelenség

Amennyiben jelen Feltételek bármely részét bármely bíróság vagy szabályozó testület érvénytelennek találja, a további Feltételek továbbra is érvényesek.

 1. Tulajdonjog

A maisonelysian.com oldalán minden szellemi alkotáshoz fűződő jog tulajdonjog, mint például védjegy vagy szerzői jog, a Maison Elysian, Bódis Boglárka EV. tulajdona marad. A maisonelysian.com oldal és tartalmának felhasználása, beleértve az ilyen tartalom részben vagy egészben történő másolását vagy tárolását is, a saját személyes, nem kereskedelmi használatot leszámítva az Elysian engedélye nélkül tilos.

 1. Vállalati információ

Bódis Boglárka EV.

2131 Göd, Alagút utca 4.

Hungary

Nyilvántartási szám: 41184480

Adószám: 66937049-1-33

Kapcsolattartó: Elysian alapító, boglarka@maisonelysian.hu